Fikk 33 straffeslag-rykket opp likevel!

Fikk 33 straffeslag – rykket opp likevel!

Solveig Moen, Madelene Stavnar og Tonje Daffinrud med beviset på at de er årets lag-NM-vinnere i førstedivisjon. Deres vei til opprykk ble mye vanskeligere enn de hadde forespeilet. (Foto: Vestfold GK)

Tidenes comebackhistorie i lag-NM? Med Tonje Daffinrud og Madelene Stavnar på laget var Vestfold GK storfavoritter i førstedivisjon på Utsikten GK... helt til de signerte de for 36 slag på hull 18 i åpningsrunden!

  • Christian Døvle
  • Publisert 22.07.2019, kl. 00:03

ar du noen gang fått lyst til å gi opp etter å ha startet en golfrunde eller turnering dårlig?

Da bør Vestfold Golfklubbs innsats under helgens lag-NM være et eksempel til etterfølgelse.

Søndag ettermiddag løftet klubbens europatour-spiller Tonje Daffinrud, LET Access Tour-talent Madelene Stavnar og seniorspiller Solveig Moen pokalen som beviste at de var best i førstedivisjon på Utsikten Golfklubb.

I forkant av turneringen hadde nok de fleste regnet med at det skulle bli en ren formalitet for forhåndsfavorittene.

Deres vei til toppen av pallen ble imidlertid langt mer strabasiøs enn de hadde sett for seg.

Under den innledende foursome-runden fredag formiddag signerte nemlig de to tourspillerne Daffinrud og Stavnar for en runde på hele 103 slag, etter å ha gått av med 36 slag på det siste hullet.

Ja, du leste riktig.

Tonje Daffinrud forklarer hvordan det skjedde:

– Vi var blide og fornøyde under foursomen første dag, men på hull 15 merket vi at rekkefølgen på de to som slo ut, var feil, så vi sa i fra til de vi spilte med. Da fikk vi vite at vi slo ut feil på hull 13. «Madde» (Madelene, journ. anm.) slo ut både på hull 12 og 13, noe vi overhodet ikke merket.

– Vi ble helt sjokkert begge to, og vi har fortsatt ikke peiling på hvordan vi klarte det, sier Daffinrud.

Nå lurer du kanskje på hvordan dette kunne i 33 straffeslag?

Reglene i lag-NM sier at en slik forseelse straffes med at det plusses på ti slag fra feltets dårligste score samme dag. Den kom fra Voss GK med +23, og Vestfold-jentene endte dermed 33 over par, på en dag der egentlig hadde levert en runde på par

Noen tilsynelatende helt normale scorekort – helt til du beveger øynene opp til høyre hjørne.

Daffinrud sier laget dermed måtte kjempe ekstra hardt for å klore seg tilbake. Det var ikke aktuelt å miste håpet, men da fjerderunden i fourball ble kansellert, forsvant litt av optimismen. Men ikke all.

Under søndagens avsluttende singlerunder fullførte de det elleville comebacket, anført av en 68-runde fra Daffinrud og en 70-runde fra Stavnar, mens Moen signerte for en runde på 91 slag.

Da dagen var omme, hadde Vestfold-jentene utrolig nok klart å klatre hele veien opp til toppen av leaderboardet med en sammenlagtscore på 24 over par  (eller ni under par hvis du trekker fra de 33 straffeslagene to dager tidligere)

– Å vinne med fire slag i dag ble en mye større kamp enn vi hadde forventet, men vi gleder oss til endelig å spille i elitedivisjonen neste år. Det var en ganske spesiell uke for Vestfold Golfklubb, konstaterer Daffinrud.

Det er definitivt ingen overdrivelse!

- - -

(NB! For ordens skyld: Artikkelforfatteren er også medlem av Vestfold Golfklubb.)