Dag tre NM lag 1 Divisjon

Utsikten Golfklubb i mål

Da har våre egne spillere alle avsluttet sin siste runde under årets Lag-NM. Glade for å være ferdig, om enn ikke like fornøyd med resultatene. Jens gikk 7 over par, Pål Rune 8 over par, Petter 11 over par og Harry 24 over par. Vi får se hva det holder til når alle lag har kommet inn, men det det kan bli utfordrende å avansere fra gårsdagens 7. plass.

Vi takker uansett disse fire samt Morgan som spilte fredag og lørdag for innsatsen over disse tre dagene. Gøy å konkurrere med andre lag i golfens førstedivisjon. Med omleggingen av divisjonssystemet hvor kun de fire første fra turneringen her i Kvinesdal unngår nedrykk blir det nok 2.divisjon i 2020 for Utsikten Golfklubb. Da må jo målet til neste år opprykk!!

 

Det ble «birdie» på hull 12 for Tonje

Vestfold Golfklubb som lå på 4 plass etter lørdagens runde er sannsynligvis i støtet for å ta hjem seieren, selv om de lå 6 slag bak Fana Golfklubb da turneringens siste runde startet 2 timer forsinket søndag formiddag.

Vi fanget opp to av Vestfolds damer på hull 12 (denne flights 3 hull da de startet dagen på hull 10) og kunne notere par på Madelene Stavnar og birdie på Tonje Daffinrud. Spenningen ligger i om de tre lagene foran Vestfold kan gjøre sitt livs runde og holde Vestfold stangen.

Når Lag-NM ikke benytter seg av «live-score», men skriver scorekortene manuelt blir spenningen først utløst når siste flight er i mål og resultatet fra den enkelte spiller registrert av turneringsledelsen.

Skryter av dreneringen på Utsikten Golfpark

Turneringsleder Lars Otto Bjørnland som er NGF representant under Lag-NM i golf på Utsikten Golfpark holdt i dag morges en kort orientering til deltakerne ettersom starttidspunktet måtte utsettes pga kraftig regn. Bjørnland hadde selv vært rundt banen for å sjekke forholdene og kunne konstatere at ingen av greenene hadde overvann eller forhold som gjorde spill utfordrende. Også bunkerne var i topp stand. Først var start satt til kl 09.30, men etter et nytt, og det "YR" mente var det siste kraftige regnskyllet i dag ble endelig start satt til kl 10.00

Det er registrert over 60 mm med regn siste døgn. Da er det fantastisk å se at denne banen klarer å drenere unna alt dette, og ikke minst at greenene klarer å håndtere alt regnet. Det er ikke mange baner i Norge som ville ha gjort det, mener Bjørnland. Denne banen drenerer helt utrolig bra.

Nå ser det imidlertid ut til at det meste av reg har gitt seg og at det kan bli lettere vær frem mot avslutningen på turneringen. Kanskje kan vi slutte slik vi begynte fredag morgen MED SOLSKINN

 

Familien Andreassen står på fra tidlig til sent

 

Det er mange av klubbens medlemmer som virkelig har trådt til i forbindelse med årets Lag-NM i Kvinesdal. Blant disse er familien Andreassen med Glen og Ruth Anne i spissen. Glen er klubbens turneringsleder og organisator og har ledet klubbens «Prosjekt NM» fra start til slutt. Det betyr tidlig opp og sent i seng, mange beskjeder og mange beslutninger. Glen har hatt stålkontroll. Ruth Anne som til daglig har sitt virke i klubben har stått for NM-«restauranten». Hun har hatt ansvar for innkjøp av mat, drikke og tilbehør; tilbereding av varm lunch fredag (pasta med tomatsaus og kjøttfarse med salat) og lørdag (kylling, potetsalat og salat). Med seg på «kjøkkenet» har hun også hatt dattera Hanne Lise i tillegg til flere andre hjelpere.

Familien Andreassen er en av flere familier som har bidratt med stor dugnadsinnsats for å gjennomføre dette arrangementet. En honnør til dem og til alle andre av våre medlemmer og venner.

Når Glen og Ruth Anne, ja for den sak skyld alle andre går i seng søndag kveld, kan de endelig legge MN-prosjektet bak seg i forvissning om at det ikke har stått på innsatsen.