Dag to NM lag 1 Divisjon

Stillingen uendret i toppen etter 2. runde for herrene

Bjørnefjorden og Sola Golfklubb fortsetter på samme score etter to runder under årets Lag-NM i golf (Divisjon1). Begge lagene ligger 7 over par. På 3.plass følger Bjåvann med 10 over par. Utsikten Golfklubb har falt en plass, men holder fortsatt en respektabel plassering med sin 7.plass.
Mens dagens runder har blitt spilt i strålende sommervær og sol fra en nær skyfri himmel, så lover meteorologen i YR et formidabelt regnvær i morgen og frem til søndag morgen. Her kan det komme over 50 mm i løpet av 24 timer. Dette blir en stor utfordring for spillerne og for banemannskap. Spennende blir det også å se om banen med sin gode drenering klarer å lede unna vannet slik at spillet ikke blir hindret og at forholdene bli mest mulig lik for alle.
Uansett det er bare å finne frem regntøy, paraply og godt humør.

Vestlandsvær på NM’s andre dag

Lørdag startet som ventet med regn og mer skal det bli utover dagen. Paraplyene og regntøyet måtte frem. Kanskje en situasjon som favoriserer Vestlandsklubbene? I så fall er kanskje «leaderboard» etter tre runder relativ uendret. Dagens første runde er en «Foursome», dvs samme som første runde dag 1. Deretter følger en «Fourball».

Hedigvis er værmeldingene for søndagen langt bedre, så vi kan håpe på en flott runde når NM avsluttes på ettermiddagen. Da spilles det individuelt, og med resultatene friskt i minne fra fredagens runde 2 kan vi kanskje håpe på ny banerekord.

HER MÅ DET SÅES

Under NM har spillerne fått anledning til å varme opp og teste køllene fra gressutslag på driving-range. Dette er ikke noe klubben vanligvis tillater, men for spesielle arrangement gjøres dette som en gest overfor spillerne. Resultatet er naturlig nok et «maltraktert» gressfelt. Når klubben er tilbake til normalen neste uke er det bare å finne frem frø, sand og muld for å starte prosessen med å reetablere området.
Ja hva gjør man ikke for å gi alle en best mulig opplevelse når de besøker Utsikten Golfpark.

Ingen turnering uten frivillige

Når det arrangeres store turneringer er det mye som skal på plass, i forkant under og etter selve arrangementet. På dag to denne helga er ca 30 medlemmer og andre frivillige engasjert med ulike oppgaver. De første er på banen kl 6 om morgen for å gjøre bunkerne fine. Noe senere kommer «startere» og «forecaddier». Andre skal ta imot spillere og registrere score, og baller skal plukkes mellom rundene.

Med regn må det rigges telt for startere, noe sikkert de som sitter i skogen som «forecaddier» gjerne også skulle kunne ønske seg. Maten som serveres er selvfølgelig innkjøpt i god tid, en på dagen skal det kuttes tomat , salat, løk og agurk til salaten, kyllingen skal klargjøres, potetsalaten fylles i fat brød skjæres, etc. Der er umulig å trekke frem enkeltmedlemmer, her er det en kollektiv innsats som gjør det mulig å gjennomføre en slik stor turnering.Klart det var mer stas å sitte vakt i skogen eller være starter på fredag da sola skinte og termometeret viste 20+. Dagens dresskode inneholdt absolutt ingen kortbukse eller t-skjorte (i så fall er de godt gjemt).

Utsikten Golfklubb glipper en plass etter runde 3

Våre egne spillere Morgan, Pål Rune, Anders Jens og Petter måtte se at de gled ned en plass på resultatlista og ligger etter 3 runde på på 8 plass. Det er imidlertid kun 2 slag opp til 6 plass, mens for å sikre seg videre spill i 1 divisjon til neste år må man bli blant de 4 beste. Opp dit er det hele 8 poeng, en stor utfordring men fortsatt mulig. Utsikten Golfklubb glipper en plass etter runde 3

4.runde i Lag-NM avlyst på grunn av mye regn. NM avsluttes med siste runde i morgen.