Låven

Låven

Velkommen til
LÅVEN
på Husefjeld Gard

Kunne du tenke deg å senke skuldrene en kveld i en atmosfære av gårdsdrift på et sørlandsk småbruk for hundre år siden? På Husefjeld Gard kan du ha en stille kveld med gode kolleger, eller et heidundrende låveball med musikk. The Bølgen & Moi Hotell Utsikten har inngått et eksklusivt samarbeid med nabogården om bruk av den unike Låven til sluttede selskaper.

En rustikk låve med minner fra blant annet Norge, USA, England hengende rundt på vegger og tak er med å skape helt spesiell stemning, her senker man skuldrene og slapper av. Vi kan servere alt fra spekemat til et 3-4 retters festmåltid – dette bør bare oppleves!

Leie av låven kr. 6000,-

Bestill idag på telefon 38 35 88 00 eller booking@utsiktenhotell.no

 

 

Historien

Det gamle bondesamfunnet

Låven er bevart slik den var inntil gårdsdriften ble avviklet i 1975. Alle redskaper på gården er tatt vare på, og en god del gjenstander er brukt som innvendig dekor.  Her finner du redskaper som er inntil 150 år gamle. Du får et inntrykk av hvordan folk strevde med å mette en stor ungeflokk i en tid med naturalhusholdning der salt og sukker var noen av de få kjøpevarene. Husefjeld-slekten har bodd på gården siden 1650, i tiden frem til 1892 som leilendinger. Gården ble da frikjøpt fra Kirken.

Miksa å mætsja

Ja, slik taler mange hjemvendte amerikanere. Bygda har en av de største utvandringene til USA etter folketallet. I generasjonen som vokste opp på Husefjeld rundt år 1900 reiste samtlige 8 barn til USA.  Eldstemann kom tilbake for å overta gården. Låven bærer også preg av den sterke amerika-forbindelsen, og man kan si at interiøret er miksa å mætsja med inspirasjon fra Unaiten.

Nåværende eier har også satt sitt preg på interiøret etter å ha bodd i USA og England, og etter å ha ledet Prior Norges salgs- og markedsarbeid i 20 år. Hans investeringer i øl- og vinimport har også gitt sine innslag på Låven.

Arrangementer på Låven

Utsikten Hotell står for arrangementet og all servering på Låven. Her er noen tips til arrangementer og temakvelder:

  • Grillaften
  • Låveball med levende musikk
  • Kulturkveld med kåserier og foredrag (f.eks. om bygda, utvandringen til USA, Sarons Dal, Kvinesdal Historielag, Sira Kvina, Listers kjøkken, Andreas Hompland)
  • Mataften og matfilosofi med Trond Moi
  • Temakveld  kortreist mat
  • Vinkurs
  • Tidsriktig mat og drikke
  • Eller bare en stille aften med god mat, gode kolleger eller gode kunder i sentrum

Antrekket er casual med praktiske sko og en varm genser for kvelden.

Hotellet har fått streng beskjed om å behandle Låven med ærbødighet, og ikke røre noen av gjenstandene der. Vi henstiller til våre gjester om å respektere dette.

Låven er ikke isolert, så arrangementer egner seg i den varme årstid, fra mai til september.

Vi ønsker sluttede selskaper på inntil 55 deltakere velkommen til Låven på Husefjeld Gard.

Ta kontakt med The Bølgen & Moi Hotel Utsikten, så setter vi sammen en pakke til deg.